Чим корисний картоплю для дитини?

0
51

Страви з картоплі не тільки принесуть задоволення, маленькому гурману, але й принесуть багато користі. Головне – правильно їх готувати. Розглянемо, чим корисний картоплю для дитини, як його вибирати і декілька рад з приготування.

Картопля – дуже хороший джерело мінеральних речовин. Він містить велику кількість фосфору, кальцію, магнію, хлору та сірки. А за вмістом калію перевершує навіть м’ясо, рибу і хліб. Для отримання половини добової норми вітамінів С і групи В, достатньо з’їсти одну тарілочку пюре.

До всього іншого картопля має досить низькі алергенні властивості. Саме тому при введенні овочевого прикорму, одним з перших дають картоплю. Діти на штучному вигодовуванні можуть спробувати вже в 5 місяців, а на грудному – на місяць пізніше. Напевно нове блюдо сподобається малюкові.

Як вибрати картоплю

Сортів картоплі досить багато. Відрізняються вони по швидкості дозрівання, кольором, формою бульб і, звичайно, за смаком. Тому вибирати той чи інший сорт слід залежно від того, яке блюдо ви хочете приготувати.

Для салатів підійдуть сорти, які не розварюються (завдяки низькому вмісту крохмалю), а для пюре або перших страв – навпаки, розсипчасту, з високим вмістом вуглеводів.

При виборі картоплі завжди дивіться на шкірку. Якщо побачите зеленуваті плями або паростки, не поспішайте її купувати. В них міститься отруйна речовина соланін, яке може бути небезпечно для малюка. Якщо вам щось не подобається зовнішній вигляд картоплі – не варто використовувати його.

Ну і звичайно ж, ретельно мийте овочі перед приготуванням. Це хоча б трохи дозволить захистити дитину від нітратів.

Поради по приготуванню

Дуже важливо при приготуванні картоплі зберегти всі вітаміни і поживні речовини. Для цього потрібно знати кілька секретів:

1. Для чищення і різання картоплі використовуйте ніж з нержавіючої сталі. Це дозволить зберегти вітамін С.

2. При варінні, кладіть картоплю тільки в киплячу, злегка підсолену воду. Таким чином, втрата корисних речовин буде мінімальною.

3. Для приготування пюре використовуйте тільки дерев’яний товкач.

Зверніть увагу, що найкорисніший для дитини – картопля запечена або відварену в мундирі. Такий спосіб приготування дозволяє зберегти всі вітаміни та мікроелементи.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY