Чим корисна риба під час вагітності

0
40

Риба під час вагітності просто незамінний продукт. У ній міститься величезна кількість вітамінів, мінералів і жирних кислот. Якщо раціон майбутньої мами урізноманітнити морепродуктів, настрій відразу покращиться, а від втоми не залишиться і сліду.

Риба дуже важлива для розвитку дитини під час вагітності. Вона забезпечує крихітку цілим комплексом корисних речовин. Причому, риба необхідна як в першому триместрі, для формування органів дитини, так і в другому і в третьому, для їх подальшого розвитку.

Йод. Під час вагітності риба забезпечує додатковою порцією йоду щитовидну залозу, яка в цей період працює в посиленому режимі. А адже вона відповідає за вироблення гормонів для всього організму. Саме вони забезпечують вашу бадьорість.Не забувайте і про фосфор, який просто необхідний під час вагітності.

Цей елемент потрібен також для розвитку організму дитини.

— Йод необхідний для правильного формування нервової системи і скелета дитини. До речі, в щитовидній залозі він починає накопичуватися вже з 15 тижня.

— У другому триместрі йод потрібен для розвитку нейронів кори головного мозку і слуху. На думку фахівців, інтелектуальні здібності дитини залежать від того, чи достатньо мама їла риби під час вагітності.

— Достатня кількість йоду забезпечить високі показники новонародженого за шкалою Апгар. Плюс до всього, малюк буде відрізнятися гарним імунітетом.

Риб’ячий жир вже давно використовується для підвищення захисних сил організму. Тільки зараз його не потрібно їсти ложками, можна купити в аптеці капсули без смаку і запаху. Не виключено, що лікар припише їх вам. Але найкраще забезпечити достатню кількість йоду в своєму раціоні.

Вибираючи рибу, віддайте перевагу морській, яка повністю забезпечить вас риб’ячим жиром.

Цей продукт особливо ціниться за вміст у ньому поліненасичених жирних кислот омега-3. Вся проблема в тому, що організм не може їх виробити самостійно, і отримує тільки з їжі.

Зверніть увагу, що в останньому триместрі розвиток мозку у дитини відбувається особливо активно. Приблизно 20% його маси становлять поліненасичені жирні кислоти.

Згідно з останніми дослідженнями вчених. Кислоти омега-3 захищають дитину від появи астми. Причому, ймовірність передачі її у спадщину знижується на 70%, якщо, звичайно, мама пестила себе рибою під час вагітності.

Плюс до всього, риб’ячий жир, точніше містяться в ньому речовини, що впливають на розвиток зору у дитини.

Ну, з важливістю вживання риби під час вагітності розібралися, тепер пару слів про її виборі.

Як вже говорилося вище, найбільш корисна буде морська риба. Вона містить багато вітамінів і амінокислот, в тому числі і таурин, який регулює кров’яний тиск і рівень цукру в крові.

На думку дієтологів, найбільш корисними сортами риби для вагітних є: тунець, скумбрія, сьомга і сардини.

До сирій рибі потрібно ставитися з обережністю. Вагітним її їсти не рекомендується. Тому, якщо ви прихильниця японської кухні, вибирайте суші без риби.

Дуже корисно, особливо під час вагітності, рибу готувати на пару. Можна також запікати у фользі або тушкувати. Для малюка це буде корисно.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY