Чи давати дитині страви з курки?

0
45

Для багатьох курка, запечена в духовці, асоціюється з яким-небудь святом, а курячі бульйони – з одужанням. Але куряче м’ясо дуже корисне і вживати його в їжу можна кожен день. До того ж він чудово поєднується з овочами.

Варіантів приготування дуже багато. Познайомити з стравами з курки можна після 9 місяців. Для цього відмінно підійде м’ясне пюре. А ось для дітей постарше можна сміливо експериментувати (супи, котлети, рагу).

Чому ж так корисно куряче м’ясо? Воно містить велику кількість протеїну, вітаміни В6 і В12, кальцій, фосфор і залізо. А це ті речовини, які щодня повинен отримувати малюк.

Не менш важливі і амінокислот, якими багата курка. Вони є будівельним матеріалом для ростучого організму. Завдяки оптимальному вмісту жиру в порівнянні з іншими м’ясними продуктами, страви з курки легко засвоюються і швидко насичують.

До речі, м’ясо різних частин курки відрізняється за складом. Наприклад, в бедрышках міститься більше жиру і вітамінів, а в грудині – мінеральних речовин.

Вибираючи м’ясо, врахуйте, що курка з магазину, яка вирощена на птахофабриці, може містити шкідливі для малюка добавки. Тому, якщо у вас є така можливість, купуйте домашню курку. Бажано, щоб ви знали, в яких умовах вона перебувала.

Якщо ви все-таки купуєте м’ясо в магазині, ретельно вивчіть упаковку на цілісність і обов’язково дивіться на термін придатності. Куплену на ринку або в магазині курку, прийшовши додому, потрібно обробити на потрібну кількість порцій, помити і розкласти по пакетах або пластикових контейнерах. Після чого її можна заморозити.

Зверніть увагу:

1. Не можна зберігати свіже куряче м’ясо в холодильнику не більше двох днів, а в морозильній камері при температурі 18°С – 6 місяців.

2. Не заморожуйте свіже м’ясо повторно. Воно не тільки втратить велику частину корисних речовин, але і змінить смак.

3. Не рекомендується розморожувати м’ясо курки при кімнатній температурі. Краще робіть це в мікрохвильовій печі або холодильнику.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY