11 кращих продуктів для підвищення імунітету у дітей

0
99

Зміцнити здоров’я і підвищити імунітет у дитини допоможуть вітаміни і мінеральні речовини. Отримувати їх корисніше з натуральних овочів і фруктів, ніж з вітамінних комплексів. Так вони набагато краще засвоюються. Звичайно, взимку це робити складніше, адже вибір не великий. Але можна обійтися і без майже даремних зимових фруктів. Достатньо буде того, що ви завжди зможете знайти.

Кращі продукти для підвищення імунітету

1. Молоко. Відрізняється високим вмістом білків, жирів, вуглеводів і мінеральних речовин. Тільки не пропонуйте дитині занадто жирне молоко. Досить буде 1,5 або 2,5% (після року).

2. Кефір і йогурт. В них містяться пробіотики (живі бактерії молочної кислоти), які підтримують бактеріальну флору кишечника і сприяють підвищенню імунітету.

Познайомити дитину з кефіром можна вже з 8 місяців, а з йогуртом – після 1,5 року. Причому, бажано готувати їх самостійно. Детальніше про це читайте у статті «Як приготувати домашній кефір».

3. Яблука. Регулюють бактеріальну флору кишечника і покращують травлення. Зверніть увагу, що яблука зберігають корисні властивості практично всю зиму. І тільки до лютого вітамінів у них вже майже не залишається.

Рекомендується давати при застуді, грипі, втоми, анемії, після хвороби.

4. Моркву. Вона володіє достатньо сильним лікувальним дією. Підвищує опірність організму вірусам, допомагає при анемії або загальній слабкості. До того ж стримає бета-каротин, який необхідний для хорошого зору.

Моркву можна натерти на тертці або вичавити з неї сік. А при проносі допоможе у відвареному вигляді. Для збереження корисних властивостей, моркву краще приготувати напару .

продукты для повышения иммунитета у детей - мед5. Мед. Є не тільки ласощами для дітей, але і дуже корисним продуктом для підвищення імунітету. Він зміцнює імунітет, допомагає при лікуванні застуди та позитивно впливає на кровоносну систему. Тільки давати його потрібно дуже обережно, адже це ще й сильний алерген.

Вибираючи мед для дитини, віддайте перевагу липовому або гречневому. Додавайте його в чай по 1 ч. л. кілька разів на тиждень.

6. Буряк. Цей овоч хороший для профілактики анемії, має протизапальну дію і покращує роботу нервової системи. А невелика порція салату з вареного буряка покращує апетит.

Буряк є хорошим стравою під час хвороб: по-перше, вона легко засвоюється, а по-друге, не заподіює дискомфорту при ковтанні (якщо болить горло).

7. Зелень петрушки. Достатньо однієї чайної ложки подрібненої зелені на добу, щоб дитина отримала добову дозу вітамінів і мінералів. Завдяки вмісту майже всіх вітамінів, кальцію, калію, заліза і фосфору, петрушка добре допоможе при застуді і грипі.

При приготуванні супу, рагу або овочевого пюре, не забувайте додавати в нього трохи дрібно нарізаних листя.

продукты для повышения иммунитета у детей - морская рыба8. Морська риба. Основне джерело ненасичених жирних кислот, які надають позитивний вплив на роботу мозку і нервову систему, а також підвищують імунітет. Як і яку рибу вибрати читайте у статті «Прикорм изрыбы».

9. Індичка. Найкорисніше дієтичне м’ясо. Адже не дарма його рекомендують алергікам. Воно багате білком, вітамінами групи В, залізом, цинком і магнієм. Підвищує захисні сили організму, і є хорошою профілактикою анемії.

10. Пшенична крупа. У каші міститься багато мінеральних речовин і вітамінів (більш детально читайте в статті «Вміст вітамінів у продуктах харчування»). Вона легко перетравлюється і покращує травлення. Зверніть увагу, що при алергії на глютен, давати її дитині не можна.

11. Цибулю і часник. Вони популярні за рахунок вмісту фітонцидів, які вбивають бактерії, і сприяють підвищенню імунітету.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY